Társszerverzetek

Társszervezetek

Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekció

Az MPT LMBTQ szekciót olyan magyar pszichológusok alkotják, akik szívügyüknek tekintik az LMBT+ emberek érdekeinek szakmai képviseletét, szakszerű mentálhigiénés segítését, a magyar pszichológusok naprakész tudásának növelését. 

MPT LMBTQ Szekció hivatalos honlap

Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete 

Az 1988-ban alapított Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete (SZMME) az ország egyik legrégebben működő szakmai szervezet. Az egyesület feladatkörébe tartozik a szociális szakma és a kliensek érdekeinek képviselete; a társadalompolitikát, a szociálpolitikát és a szociális munkát érintő kérdésekben vélemény és javaslatok megfogalmazása;  képzések és online beszélgetések szervezése. Az SZMME tagja a Szociális Szakmai Szövetségnek és az International Federation of Social Workers-nek (IFSW). 

Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete

Háttér Társaság 

A Háttér Társaság Magyarország legnagyobb és legrégibb jelenleg is működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezete. Célunk a szakmai és politikai közvélemény, valamint a tágabb társadalom figyelmének felhívása az LMBT+ emberek problémáira; az őket segítő szolgáltatások működtetése; az LMBT+ emberek társadalmi helyzetének, szükségleteinek megismerése; ezen szempontok érvényesítése a közszolgáltatásokban; az LMBT+ emberek jogainak védelme, hátrányos megkülönböztetésük elleni fellépés; jólétük, egészségtudatosságuk növelése; az LMBT+ közösségek önszerveződésének támogatása, kultúrájuk ápolása, megismertetése.

Háttér Társaság

Szimpozion Egyesület

A Szimpozion Baráti Társaság Meleg, Leszbikus, Biszexuális és Transznemű Fiatalok Kulturális, Oktatási és Szabadidős Közhasznú Egyesülete 2002 márciusában alakult meleg és biszexuális fiatalok összefogásával.Egyesületünk célja a meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer (MLBTQ) fiatalok közösségének szervezése emberi fejlődésük és jóllétük, társadalmi szerepvállalásuk érdekében.

Szimpozion Egyesület